Ana Sayfa23/Kasım/2014 Pazar

Çankırı BelediyesiÇankırı BelediyesiÇankırı BelediyesiÇankırı BelediyesiÇankırı BelediyesiÇankırı Belediyesi
ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİ’NDE TEMAŞA SANATI COŞKUSU ÇANKIRI’DA KUKLA OYUNLARI, MEDDAH, KARAGÖZ-HACİVAT, ORTA OYUNLARI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

Çankırı Belediyesi’nin Ramazan ayı etkinlikleri çerçevesinde geleneksel temaşa sanatını Çankırılılarla buluşturdu.

Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen programa katılım oldukça yüksek oldu. Salon koltuklarının yetersiz kaldığı program için belediye görevlileri ilave sandalyeler getirdi ancak ilgi o kadar fazlaydı ki, birçok kişi de salona giremeden geri dönmek zorunda kaldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren tiyatro topluluğunun Sanat Yönetmeni Mehmet Tahir İkiler’in meddah canlandırması ile başlayan program daha sonra orta oyunları ve Hacivat-Karagöz gösterileri ile devam etti. Çocuklara yönelik kukla gösterisine salonda bulunan çocuklarda sahneye çıkarak eşlik edip hoşça vakit geçirdiler.

Yaklaşık iki saat süren programın sonunda konuşan Türkiye’nin önde gelen tiyatrocu ve kuklacılarından Mehmet Tahir İkiler, kendilerini Çankırı’da ağırlayan Belediye Başkanı İrfan Dinç’e teşekkür ederek “Çankırı Belediyesi bünyesinde oluşturacağımız tiyatro ekibinin çalışmalarına Ramazan ayından sonra devam edeceğiz. Hedefimiz Çankırı’da sizlere bu akşam sunduğumuz gösterileri yapabilecek tiyatrocular yetiştirmektir. Ayrıca önümüzdeki süreçte her ay küçükler için ayrı, büyükler için ayrı tiyatrolar ile sizlerle birlikte olacağız” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Belediye Başkanı İrfan Dinç’te Mehmet Tahir İkiler ile Tiyatro ekibinin yanı sıra ekibi Çankırı’ya gönderen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür etti.

Telefon: 0376 212 14 00 - 10 Hat, Faks: 0 376 212 25 05, info@cankiri.bel.tr - İşbu sitenin tüm hakları saklıdır. © Çankırı Belediyesi
Web Tasarım