Şehir Alt Yapısı Silbaştan Yenilenecek

%85 AB hibesi, %15 Çevre Bakanlığı ve Belediyemiz Katkısı ile gerçekleşecek Kanalizasyon, İçme Suyu Şebekesi, Yağmurlama ve Atık Su arıtma Tesisi Projesi  onaylandı.  Müşavirlik ihalesinin ardından 2012’de inşaatına başlandı.

AB’nin desteklediği ve IPA kapsamında Çevre ve Orman Bakanlığı’nca yürütülen çalışmalarla Türkiye’de bu destekten 10 il yararlanabiliyor. Bakanlığa sunduğumuz şehir  içi içme suyu şebeke projesi, kanalizasyon projesi,  yağmurlama ve atık su arıtma tesisi projeleri uzun incelemeler sonunda kabul edildi ve Belediyemizce sunulan, %85’i AB tarafından hibe olarak desteklenecek 10 il projesi arasına girmeyi başardı.

Çalışmalar kapsamsında şu anda master planlar ve fizibilite çalışmaları bitti, dizayn çalışmaları başlayacak. Çalışmalar kapsamında; 100 km kanalizasyon, 100 km içme suyu, 15 km yağmur suyu, 10 bin ila 30 bin m3 arası Atıksu Arıtma Tesisi yapılacak. Bu oran gelecekteki nüfus oranı da düşünülerek maksimum 150 bin kişilik nüfusu kapsayan bir çalışmadır.