11 Merkezin İtfaiye Erleri Çankırı'da Eğitim Aldı

Geri

11 Merkezin İtfaiye Erleri Çankırı'da Eğitim Aldı

24 Şubat 2014

Belediye  Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen eğitim programına Çankırı Belediyesi İtfaiyesi’nin yanı sıra, Aksaray, Amasya, Çorum, Karabük, Kastamonu, Kırşehir ve Sinop il ve ilçelerininden itfaiye erleri katıldı.

Eğitim kapsamında itfaiye erlerine yangın ve patlayıcı madde kavramı, yangın teorisi, gaz patlamaları, yangınların çıkış sebepleri, hedef olaylara daha bilimsel yaklaşmak ve yangın sonrası olay yeri inceleme gibi birçok konu hakkında bilgilendirme yapıldı.

Eğitim sırasında itfaiye erlerini ziyaret eden Belediye Başkanı İrfan Dinç, İtfaiye hizmetlerini son yıllarda kalitesinin artığını belirterek, ''İtfaiye erlerimiz insan hayatı için savaşıyor. Böyle önemli bir birimin eğitimi için biz de üzerimize düşen görevi yerine getirmeye çalışıyoruz. İlimize gelen tüm misafirlerimize hoşgeldiniz diyorum'' şeklinde konuştu.

  Seminer hakkında bilgi veren Yunus Kızmaz da, “Seminer ile itfaiye teşkilatında görevli personelin gelişen teknoloji kapsamında bilgi ve deneyimlerini arttırmak ve farklı yerlerde meydana gelen olaylara ait ilgili yaşanmış örnekler ile personelin bilincinin arttırılmasını sağlamak, dolayısıyla meydana gelen olaylara daha bilimsel yaklaşmak, can ve mal kaybını asgari safhalara indirmek amaçlanmıştır” dedi.