3 Ayrı Şehirde 3 Ayrı Ödül

Geri

3 Ayrı Şehirde 3 Ayrı Ödül

5 Şubat 2014

Çankırı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, ülke çapında yapılan yarışmada birincilik elde etmesi sonucu Dünya  Kültürler Arası Festivali'ne gidebilme hakkı kazanmıştı. Ülkemizi temsilen Tayland'da bulunan ekibimiz, sergiledikleri muhteşem performansla Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etti ve birçok ülkenin alamadığı ödüllere layık görüldü.

Üç ayrı şehirde düzenlenen ve toplam yirmi ülkenin katıldığı festival on gün sürerken, on kişilik halk oyunları ekibimiz ülkemiz adına yöresel halk oyunlarımızı ve yöresel kıyafetlerimizi bütün dünyaya sergilediler. Üç farklı etap şeklinde düzenlenen festivalde halk oyunları topluluğumuz, festivalin ilk bölümünde Çankırı'ya ait kaşık oyunu İzmir'e ait zeybek oyunu ve Antep yöresine ait halay gösterileri ile sahneye çıktılar. Yöresel kıyafetlerin tanıtıldığı ikinci etapta, ekibimiz ülkemizin farklı yörelerine ait yöresel kıyafetlerini sergilediler. Üçüncü etapta ise, ülkemize ve şehrimize ait, yöresel oyunlar hikayeleri ile birlikte festival alanında anlatıldı. Çankırı'ya ait İmaret ve Mahim türküleri hikayeleri anlatılarak, oyun eşliğinde sunuldu.

Üç ayrı şehirde üç ayrı ödüle layık görülen halk oyunları topluluğumuz, festivalin en prestijli ödülü olan ve sadece bir ülkeye verilen "En Seçkin ve Geleneksel Oyun" ödülünü alırken, diğer şehirlerde de "En İyi Performans" ödülü ve "En Göze Çarpan ve Dinamik Topluluk" ödülü verildi. Ekibimiz de yapılan toplantılarda Çankırı kültürüne ve yöresine ait geleneksel hediyelerini sundular. Ekibimiz festivale  belediye topluluğu olarak katıldığı için bulundukları şehrin belediye başkanı tarafından kendilerine şehrin altın anahtarı teslim edildi.

Festivalin sonunda Dünya Barış Bildirgesi Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç adına ülke temsilcimiz Kadir Ersan Bilgin ve halk oyunları topluluğu sorumlusu ve  öğretmeni Nejdet Tunçkafa  tarafından sunuldu.

Festival boyunca göstermiş oldukları performans ile farklı ödüllere layık görülen Çankırı Belediyesi Halk Oyunları Topluluğumuz, bundan sonraki düzenlenecek olan festivale, ülke çapında yapılan yarışma dikkate alınmaksızın doğrudan davetli olarak katılacak.