Aile Bağları ve İletişim Konulu Konferans Düzenlendi

Geri

Aile Bağları ve İletişim Konulu Konferans Düzenlendi

13 Mayıs 2014

Çankırı Valiliği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Çankırı Belediyesi tarafından “Aile Bağları ve İletişim” adlı konferans düzenlendi.

Hasan Fehmi Gökşen Kapalı Spor Salonu’nda yapılan etkinliğe Vali Yardımcısı İbrahim Şahin, Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boz, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Salih Ağdaş, TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Perihan Dinç, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. İlahiyatçı yazar ve aynı zamanda Bursa İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’ın konuşmacı olarak katıldığı programda Aile bağları ve aile arasındaki iletişim süreci ele alındı.

Programda konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, ailenin toplumun temel yapı taşı olduğunu ifade etti. Güçlü toplumların güçlü ve sağlam aileler üzerine kurulduğunu dile getiren Dinç, “Bizler her zaman aile bağlarına sahip çıkmalıyız. Aile içerisinde üstünlük yoktur, olmamalıdır. En önemli şey saygı ve sevgidir. Bizler sağlam bir toplum ve aile yapısı için üzerimize ne düşüyorsa yapmaya çalıştık. Hanımlarımız için ortaya koymuş olduğumuz hizmetlerle aile yapısına katkı sağlamaya çalıştık. Güçlü toplumlar sağlam gelecekleri oluştururlar. Bizler de bunun için ne gerekiyorsa yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, son dönemlerdeki aile içi şiddetlere ve boşanma hususlarının artmasına değinerek, bunun kendi öz değerlerimizden ve inançlarımızdan uzaklaşmamızdan kaynaklandığını ifade etti. Sağlam bir aile hayatının sürdürülebilmesi için Peygamber Efendimizin hayatının örnek alınması gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Mehmet Emin Ay, daha sonra iletişim kavramına değinerek, aile de iletişimin önemini anlattı.

 

Programın sonunda Prof. Dr. Mehmet Emin Ay’a plaket takdim edilirken, Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından el işlemeli tablo hediye edildi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucunda Çankırı’da yılın ailesi Dinç ailesi seçildi. Dinç, ailesi adına ödülü İl Müdürü Salih Ağdaş’ın elinden Zeynep Perihan Dinç aldı.