Astarlızade Hilmi Efendi'nin Tasavvufi Hayatı Anlatıldı

Geri

Astarlızade Hilmi Efendi'nin Tasavvufi Hayatı Anlatıldı

21 Şubat 2014

Çankırı Karatekin Üniversitesi tarafından düzenlenen, Çankırı Belediyesi ve İlim Yayma Cemiyeti Çankırı Şubesi'nce katkı sağlanan Astarlızade Hilmi Efendi ve Tasavvuf Konulu Panel gerçekleştirildi. 100.Yıl Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Vali Vahdettin Özcan ve Vali yardımcıları, Belediye Başkanı İrfan Dinç, TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç, İlim Yayma Cemiyeti Çankırı Şube Başkanı Musa Çağlar ile kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Çankırı'da tarihi ve kültürel çalışmalara önem verilmesine ciddi katkı sağlayan Çankırı Belediyesi düzenlemiş olduğu programların yanı sıra, katkı sağladığı etkinliklerle de bu tür çalışmaların düzenlenmesini desteklemeye devam ediyor.

Düzenlenen etkinlikte Astarlızade Hilmi Efendi'nin hayatı slayt gösterisiyle anlatılırken, Karatekin Üniversitesi Türkiyat Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Ömer Çakır ve enstitü üyeleri Doç. Dr. Nesime Ceyhan Akça, Yrd. Doç. Dr. İbrahim Akyol ile Hilmi Astarlı tarafından da tasavvufi hayatı akademik bir dille ele alındı. Astarlızade Hilmi Efendi'nin hayatı hakkında dinleyicilerin bilgilendirildiği ve onu yakından tanımak amacıyla düzenlenen programa ilgi büyüktü.

 

Etkinliğin sonunda Türkiyat Enstitüsü Başkanı Doç. Dr. Ömer Çakır, tarihi ve kültürel çalışmalara her zaman destek olan ve kendilerine her türlü yardımı yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç'e programa katkılarından dolayı teşekkür etti.