Başkan Dinç, Kutlu Doğum Programına Katıldı

Geri

Başkan Dinç, Kutlu Doğum Programına Katıldı

21 Nisan 2014

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş'ın konuşmacı olarak yer aldığı etkinliğe, Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Müftüsü Aslan Türk, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Perihan Dinç, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile siyasi partilerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program Kur'an tilaveti, sinevizyon gösterisi ve Müftülük korosunun ilahileri ile devam etti.

Din ve Samimiyet temalarının işlendiği konferansta Prof. Dr. Ali Erbaş, Peygamber efendimizin ahlak dolu hayatını ve kendisine saygı duyan bir sahabe hayatını ele aldı. Erbaş, adına kutlu doğum yapılan peygamberin mükemmel yaşantısından bahsederken, onun hayatının bütün insanlığa örnek teşkil edecek bir yapıda olduğunun altını çizdi. Utanma duygusunun insanlar üzerinde çok önemli bir anlam ifade ettiğini dile getiren Erbaş, bir insanın yanlış bir iş yaptığında veya yalan söylediğinde yüzünün kızarmasını samimiyet ölçüsü olarak değerlendirdi. Erbaş konuşmalarına Peygamber efendimizin hayatından menkıbelerle devam etti.

 

Programın sonunda İl Müftüsü Aslan Türk Prof. Dr. Ali Erbaş'a Esma-ül Hüsna tablosu ve tuz lamba hediye ederken, Belediye Başkanı İrfan Dinç Vali Vahdettin Özcan ve Vali Yardımcıları ile birlikte hutbe, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini takdim etti.