Belediye Çocuk Meclisi'nden 23 Nisan Coşkusu

Geri

Belediye Çocuk Meclisi'nden 23 Nisan Coşkusu

13 Mayıs 2014

Belediye çocuk korosu tarafından şarkıların ve türkülerin seslendirildiği etkinlik, halk oyunları ekibinin gösterilerine sahne oldu. İstiklal Anaokulu Papatyalar Sınıfının "Memleketim" adlı gösterilerini sunduğu programa, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Başkanı Salim Çivitçioğlu, Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Etkinlik kapsamında konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, çocuklar tarafından tertip edilen muhteşem geceden son derece memnun kaldıklarını dile getirirken, emeği geçen herkese de teşekkür etti. Belediye yönetimi olarak hiçbir zaman çocukları unutmadıklarını ifade eden Dinç, her yıl düzenli olarak etkinlikler düzenlediklerini söyledi.

Çocuk sevgisinin ve çocuk olmanın önemini ve anlamını çok iyi bildiklerini belirten Dinç, "Göreve geldiğimizden bu güne kadar çocuklarımız için ne gerekiyorsa hep fazlasını yapmaya çalıştık. Bütün 23 Nisanları Çankırı'mızda ayrı bir coşku ve heyecanla yaşadık. Çocuklar bizlerin geleceği, umudu ve yarınlarıdır. Atatürk, şüphesiz bu günü çocuklara armağan etmekle Dünya'ya büyük bir mesaj vermiştir. Dünya'nın hiçbir yerinde çocuklara armağan edilmiş, çocuklar için düzenlenmiş bir etkinlik yoktur. Bu gün çocuklarımızın gözlerindeki heyecanı ve mutluluğu hepimiz gördük. Çocuklarımız için bir şeyler ortaya koymadan, onlar için çalışıp çabalamadan, yavrularımızdan bir başarı beklemek son derece yanlış bir şey. Bizlerin destek ve gayretleri ile çocuklarımız kendi üzerlerine düşeni fazlasıyla yerine getirip, yarınların umudu ve geleceğe ışık tutan birer meşale olacaklar. Ben yavrularımızın tekrar bu mutlu ve anlamlı gününü kutluyorum, İstiklal Mücadelesinin kahramanlarına da rahmet, minnet ve şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

Programın sonunda Başkan Dinç, koro orkestrasına, çocuk korosuna, halk oyunları ekibine ve minik öğrencilere teşekkür ederek, çiçek takdim etti.

 

Etkinlik, toplu çektirilen fotoğrafların ardından sona erdi.