Belediye İtfaiyesinden Mehmetçiğe Yangın Eğitimi

Geri

Belediye İtfaiyesinden Mehmetçiğe Yangın Eğitimi

21 Temmuz 2014

Yenilenen kadrosu ve araçlarıyla başarılı bir çalışma hizmeti veren Çankırı İtfaiyesi, askeriyeye ait birliklere yangın söndürme ve eğitim tatbikatı yapıldı. Askerlere yangın anında ilk müdahaleden başlayarak yangını etkisiz hale getirebilmek için izlenecek yolları gösteren itfaiye ekipleri askerlere uygulamalı olarak yangın söndürme işlemini anlattılar.

İtfaiye Müdürü Ahmet Semerci, askeri birliklerde yangın olma ihtimalinin daha da fazla olduğuna dikkat çekerek, askerlere yangın söndürme konusunda eğitim verilmesinin önemine vurgu yaptı. Mehmetçiğe yangın çeşitlerini ve söndürme yöntemlerini anlatan Semerci, yaz aylarının sıcak geçmesi nedeniyle oluşacak kuru ot yangınlarına karşı da uyarıda bulundu.

İtfaiye ekipleri Mehmetçiğe önce, yangın tüplerinin nasıl kullanılacağı ve yangına nasıl yaklaşılacağı konusunda bilgi verdi. Uygulamalı olarak yangın tüpü kullanmayı gösteren itfaiye erleri askerlere de tatbikat yaptırdı. Daha sonra yangın esnasında yangın söndürme lanslarının kullanımını gösteren itfaiyeciler, yangın bölgesine nasıl su tutulacağını Mehmetçiğe anlattılar. Son olarak itfaiye birimine bağlı K9 Kurt Köpeği'nin arama ve kurtarma çalışmalarında ne kadar önemli bir yere sahip olduğunu gösteren itfaiye ekipleri, K9 köpeğine dinleme ve anlamaya dayalı olarak tatbikat yaptırdılar.

 

Kendileri için düzenlenen yangın eğitiminden memnun kalan Mehmetçik, önemli bir konuda bilgilendirildiklerini söylediler. Yangın esnasında daha kontrollü ve eğitimli bir yöntem izleyeceklerini bildiren askerler, yapılan uygulamadan duydukları memnuniyeti alkışları ile dile getirdiler.