Belediyeden Kara Köprü Bahçelerine Asfalt

Geri

Belediyeden Kara Köprü Bahçelerine Asfalt

18 Ağustos 2014

Şehir içi asfalt yapım ve yama çalışmaları ile hizmetlerine hızlı bir tempoyla devam eden Çankırı Belediyesi Karaköprü Mevkiinde yürütmüş olduğu çalışmalar ile Bahçeler bölgesi halkına rahat ulaşım imkanı sağlıyor.

Çankırı Belediyesi Karaköprüden başlayarak, Kesen Kuyu Mevkiine kadar olan bölgede alt yapı ve zemin iyileştirme çalışmalarına başladı. Stabilize yolda ilk defa uygulanan ve PMT malzeme ile yapılan yol yapım çalışmaları Karayolları standartlarında yürütülüyor. İki aracın rahatlıkla geçebileceği yolun yoğun çalışmalar ve hızlı tempo ile on beş günde tamamlanacağı bildirildi.

Toplam uzunluğu iki buçuk kilometre ve genişliği alt metre olan yolun, yedi yüz elli metrelik kısmı tamamlandı. Kesen Kuyu bölgesine kadar olan kısımdaki yol çalışmaları tamamlandı. Yapılan çalışmalar ile yolun dayanıklılığı iki katına çıkarılarak vatandaşlara daha uzun süreli hizmet imkanı sağlanacak. Zemin iyileştirmesinin ardından ziftleme aşamasına geçilecek. Daha sonra mıcır dökülerek bölge yolu hizmete hazır hale getirilecek. Yolun kullanım uzunluğunun artırılacağı çalışmalar önümüzdeki günlerde de devam edecek.