Belediyenin Ürettiği Unlar İhtiyaç Sahiplerine Dağıtılacak

Geri

Belediyenin Ürettiği Unlar İhtiyaç Sahiplerine Dağıtılacak

8 Ağustos 2022

Çankırı Belediyesi, atıl durumundaki tarım arazilerinden elde ettiği buğdayları, una dönüştürdü. Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, unların dar gelirli ailelere sosyal yardım olarak ulaştırılacağını açıkladı.

Çankırı Belediyesi, Kenbağ mevkiinde atıl durumda bulunan 267 dönümlük tarım arazisine ektiği buğday tohumunun hasadını geçtiğimiz ay gerçekleştirmişti. Hasattan elde edilen buğdaylar una dönüştürüldü.

5’er kiloluk paketler haline getirilen unların dar gelirli ailelere sosyal yardım olarak dağıtılacağını açıklayan Başkan Esen, “Göreve geldiğimiz günden bu yana belediyemizin imkânlarını insanlarımızın faydasına kullanmak için yoğun mesai harcıyoruz. Bu anlamda üretken belediyecilik vizyonumuzla atıl durumda bulunan arazilerimizi tarıma kazandırmak için başlattığımız projenin elhamdülillah meyvelerini almaya başladık. Kenbağ’da atıl durumda bulunan 267 dönümlük tarım arazisine buğday ekmiş ve hasadını gerçekleştirmiştik. Buradan elde ettiğimiz buğdayları da una dönüştürdük. 5’er kiloluk paketler haline getirdiğimiz unları ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştıracağız” dedi.

30 dönümlük araziye de yağlık ayçiçeği ekimi yapıldığını anlatan Başkan Esen, önümüzdeki aylarda hasadı yapılacak tarım arazisinden çıkacak mahsullerin de Ayçiçek yağına dönüştürüleceğini kaydetti.