Belediyenin Yaz Kur'an Kurslarına Talep Arttı

Geri

Belediyenin Yaz Kur'an Kurslarına Talep Arttı

8 Temmuz 2014

Çankırı Belediyesinin yaz tatilinde çocuklara yönelik olarak başlatmış olduğu Kuran Kursları üç farklı Hanım Lokallerinde devam ediyor. Çocukların yoğun ilgi ve katılımlarıyla gerçekleştirilen kurslar hafta içi her gün sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seans olarak veriliyor.

Abdülhalik Renda Mahallesi Hanımlar Lokali'nde ikiyüz, Kırkevler Hanımlar Lokali'nde yüz on ve Gülbahar Hatun Hanımlar Lokali'nde yüz yirmi olmak üzere toplam dörtyüz otuz çocuğun Kur'an-ı Kerim eğitimi aldığı kurslar ağustos ayının son haftasına kadar devam edecek. Yaş sınırının olmadığı ve yoğun ilgiyle karşılanan kurslarda çocuklar hem Kur'an-ı Kerim öğrenirlerken hem de aldıkları din eğitim ile İslam dinini yakından tanıyıp öğrenme fırsatı buluyorlar.

 

Yapılan kurslarla ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İrfan Dinç, verilen kurslar ile çocuklara dini ve ahlak bilgileri verdiklerini belirtti. Çocukların verilen kurslarla dinlerini öğrendiklerini ve peygamber efendimizin hayatını yakından tanıdıklarını söyleyen Dinç, "Yaz aylarında Hanım Lokallerimizde başlatmış olduğumuz kurslarımıza çocuklarımız tarafından yoğun talep var. Çocuklarımızın bu kadar hevesli ve gayretli olmaları bizleri son derece memnun ediyor. Geçen yıl üç yüz otuz sekiz çocuğumuzun katıldığı kurslarımıza bu yıl dört yüzden fazla katılım oldu. Her geçen yıl kurslarımıza katılım artarak devam ediyor" diye konuştu.