Bilim ve Sanat Geleneksel Kültür ile Birleşti

Bilim ve Sanat Geleneksel Kültür ile Birleşti

11 Ağustos 2022

Çocuklara Aşure Günü Etkinliği

Çankırı Belediyesi Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, Aşure Günü etkinliği düzenledi. Bereket kaşıkları yapan çocuklar, dileklerini Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen ile paylaştı.

Çankırı’da çocuklar, bolluk ve bereket sembolü Aşure Günü’nde bir araya geldi. Yaz atölyelerine devam eden Fatih Sultan Mehmet Çocuk Akademisi, öğrenciler için aşure yaptı. Bilim ve sanatı geleneksel kültür ile birleştiren Akademi, etkinlik kapsamında çocuklara bereket kaşıkları hazırlattı. Çocuklar, tahıl ürünleri ile donattıkları kaşıklarına dileklerini de yazdı. Öğrencileri ziyaret eden Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, çocukların tek tek dileklerini dinledi. Başkan Esen, etkinliğe katılanlar çocuklara hazırlanan aşureleri ikram etti.