Çankırı Belediyesi Yeni İtfaiye Aracıyla Gücüne Güç Kattı

Geri

Çankırı Belediyesi Yeni İtfaiye Aracıyla Gücüne Güç Kattı

13 Haziran 2014

Her defasında hizmetleri daha da ileriye taşıyan Çankırı Belediyesi İtfaiye araçlarına bir yenisini daha ekleyerek gücüne güç kattı.

Çankırı Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yenilenen yapısı ve teknik araçlarıyla başarılı bir çalışma sergilerken, yeni alınan araçla birlikte engelleri tamamen ortadan kaldıracak. 2013 Model İVECO 150 E 25 marka 4 bin litre su ve üç yüz litre köpük kapasiteli yeni araç ile yangın ve doğal afetlere daha kolay müdahale edilecek.  Ön malzeme dolabı, su tankı, köpük tankı, arkasındaki pompa mahalli ve dolap olmak üzere birbirinden bağımsız ve sökülebilen parçalarıyla itfaiye personellerine rahat kullanma imkanı sağlayacak.

Araç üzerindeki teknik ekipmanlar, son teknoloji ile donatılarak, yangına müdahale olanaklarını artırıyor. 7 adet katlanır bez basınçlı yangın hortumu, 2 adet rekor anahtarı, 2 adet turba lans C tipi, 2 adet yangın söndürme cihazı, 1 adet S4 köpük lansı, 1 adet M4 köpük lansı, 1 adet köpük melanjörü ve su dağıtıcısıyla yangını kontrol altına almada önemli görev üstlenecek olan itfaiye aracı, ayrıca trafik kazaları vb. durumlarda tam donanımlı müdahale seti, hidrolik kesici, cam patlatma kalemi, cam kesme bıçağı, emniyet kemeri kesme bıçağı ve hava yastığı koruyucusuyla kaza zedelere erken müdahale imkanlarını bünyesinde barındırıyor.

 

Alınan araç ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye olarak vatandaşlar için gereken neyse onu yapmaya devam ettiklerini belirtti. İnsan hayatının kendileri için paha biçilmez bir değeri olduğunun altını çizen Dinç, alınan aracın işlerini daha da kolaylaştıracağını ve yangın, doğal afet, trafik kazaları gibi durumlarda erken ve kontrollü bir müdahalede bulunacaklarını ifade etti.