Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Çankırı'da

Geri

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Çankırı'da

31 Temmuz 2014

 Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce bir  dizi ziyaret ve partisinin Cumhurbaşkanlığı seçimleri için girişimlerde bulunmak amacıyla Çankırı'ya geldi. Güllüce,nin Çankırı'da ilk durağı ise Çankırı Belediyesi oldu.

    Belediye ziyaretinde ilk olarak Başkan İrfan Dinç'in kent ile ilgili sunumlarını dinleyen Güllüce, alt yapı çalışmaları konusunda Çankırı'ya destek vereceklerini söyledi. Çankırı Belediyesi'nin IPA Programı (Alt-Yapı Değişim Projesi) ile ilgili çalışmaları hakkında bilgiler alan Güllüce, ''2023 yolunda Türkiye'ye bu alt yapı yakışmıyor. İnşallah bu sorunları aşacağız. Bakanlık olarak Çankırı Belediyesi'ne de gereken desteği sağlayacağız'' şeklinde konuştu. Belediyenin eğitim çalışmalarını da inceleyen Güllüce, eğitim yatırımlarından dolayı Başkan Dinç'i tebrik ederek, yerel yönetimlerin eğitime ilgi göstermesinin önemli olduğunu vurguladı.Belediye Başkanı İrfan Dinç'te Güllüce'ye ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, çeşitli hediyeler taktim etti.  

   Bakan Güllüce belediye ziyaretinin ardından Çankırı Kalesi'ni gezdi. Emir Karatekin Hazretlerinin kabrinde dua eden Güllüce, vatandaşlar ile sohbet etti. Kale'den kenti izleyen Bakan Güllüce'ye Başkan Dinç yapılan yatırımlar ve yeni parklar ile ilgili sunum yaptı.

   Kale'nin ardından Çankırı Araştırmaları Merkezi'ni gezen Güllüce, kent tarihinin bulunduğu arşiv odasını gezdi. Başkan Dinç ve merkezdeki görevlilerden tarihi vesikalar ile ilgili bilgiler alan Güllüce, Belediye'nin yayınlarını da inceledi.

   Bakan Güllüce merkezde yaptığı incelemelerinde ardından Belediye tarafından Zafer Caddesi'nde düzenlenen Mahalle İftarına da katıldı. İftar için gelen vatandaşlar ile sohbet eden Güllüce, mültecilere özel ilgi gösterdi. Yemek dağıtım noktasındaki personeli tebrik eden Güllüce Başkan Dinç ile birlikte yemek dağıttı.