"Dinç, Güçlü Kadın Güçlü Toplum Demektir"

Geri

"Dinç, Güçlü Kadın Güçlü Toplum Demektir"

7 Mart 2014

Düzenlenen etkinliğe Vali Vahdettin Özcan, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, Garnizon Komutanı Özkan Ulutaş, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Salih Ağdaş ve TDED Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç katıldı.

Etkinlik kapsamında konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, güçlü bir toplumun güçlü bir kadınla oluşacağını söyledi. Geçmiş yıllarda kadınlara yönelik gerekli çalışmaların yapılmadığının ve hanımların önemsenmediğinin altını çizen Başkan Dinç, "Biz belediye yönetimi olarak şehrimizde kadınlarımıza yönelik bütün desteği verdik. Hanım Lokallerimizi kurduk, kadın istihdam merkezlerimizi oluşturduk. Hanımlarımızın ne kadar değerli olduğunun farkındalığını yarattık. Yakın zamanda açılışımızı yapacağımız 80. Yıl Kültür Merkezi'miz ile kadınlara vermiş olduğumuz önemi ortaya koyacağız. İddia ediyoruz bu projemiz Türkiye'de kadınlar adına önemli bir örnek teşkil edecek. Bizim amacımız, kadınlarımızın donanımlı ve bilgili olması, toplumda kaynaşmayı ve bütünleşmeyi yaşamalarıdır" şeklinde konuştu.

Hanımların kendileri için yaptıkları yatırımları ve hizmetleri karşılıksız bırakmadıklarını söyleyen Dinç, Çankırılı hanımlara teşekkür etti.  Çankırılı kadınları hak ettikleri değere ve öz veriye kavuşturmak için çalıştıklarını belirten Dinç, hanımlara yönelik hizmetlerine bütün hızıyla devam edeceklerini ifade etti.

Kadının rolü ve öneminin geçmişten bugüne örneklerle anlatıldığı panelde Prof Dr. Mazhar Bağlı, Doç. Dr. Mustafa Orçam, Yrd. Doç. Dr. Şahin Doğan ve Betül Keskin katılımcı olarak konuşmalarını gerçekleştirdiler.

 

Programın sonunda katılımcılara plaket takdim edildi.