Dokuma Tezgahları Geri Döndü

Dokuma Tezgahları Geri Döndü

11 Şubat 2014

Bir dönem Çankırılı kadınların kullandığı ancak teknolojinin gelişmesi ile önemini yitiren dokuma tezgahları, belediye bünyesinde yeniden hayat buldu.

Kadın İstihdam Merkezi bünyesinden kurulan dokuma tezgahlarında , yöresel ürünler imal edilmeye başlandı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı İrfan Dinç, yerel kültürün mirası olan ahşap oymacılığı ve tuzculuk gibi değerlerin ardından yöresel miraslardan olan dokuma tezgahlarına ve dokumacılık kültürüne de sahip çıktıklarını belirtti. Çankırılı hanımların, dokumacılık kültürünü yeniden canlandıracağına inandığını ifade eden Dinç, kültürel hizmetlerin devam edeceğini vurguladı.

Dokuma tezgahlarında organik ipler, kullanarak salon takımları, yöresel yağlık, şal, ve yöresel bezler gibi ürünler üretilebiliyor. Dokuma kültürüne ilgi duyan hanımlar için mevcut kurslar devam ederken, yöresel ürün ile ilgili araştırmalar ve çalışmalar da devam ediyor.