Dünya Çevre Günü Kutlandı

Geri

Dünya Çevre Günü Kutlandı

6 Haziran 2014

  Programda  konuşan Başkan Dinç, gelişmiş ülkelerin çevreye karşı gösterdiği hassasiyete dikkat çekerek, ''Doğanın korunması ve tahribatının engellenmesi, gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak için yeşil alanları koruyup çoğaltmak gerekir. Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kaldığını söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz'' diye konuştu.

   Çevre korunmasının önemli olduğunu vurgulayan Dinç, '' Çevre yılda bir kez yapılan toplantılarla, bir takım etkinliklerle geçiştirilemeyecek kadar hem insanlık, hem de dünyamız için son derece önemli bir konudur. İnsanoğlu tabiatla asırlardan bu yana sürdürmüş olduğu savaşı kaybettiğini görmelidir. Artık yeni projeler üreterek bu mücadeleyi sürdürmemiz gerektiği de açıktır. Savaşarak değil barışarak ve anlaşarak ortak paydamız olan dünyamız ve dünyamızın içindeki değerleri korumalıyız'' şeklinde konuştu.

    Etkinlikte çevre ile ilgili önemli bilgilerin paylaşılarak, şiir yarışmasında birinci olan eserler okutuldu. Ayrıca şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye girenlere hediyeler takdim edildi. Mavi kapak biriktirenlere tekerlekli sandalye, atık pil toplama yarışmasında dereceye girenlere ise farklı hediyeler verildi.

     Program müzik dinletisi eşliğinde yemek ikramı ile sona erdi.