Esentepe Kültür Merkezi Gün Yüzüne Çıktı

Geri

Esentepe Kültür Merkezi Gün Yüzüne Çıktı

5 Şubat 2014

Yapımı hızla sürdürülen Esentepe Kültür Merkezi'nde tamamlanma aşamasına gelindi. Gelişen modern Çankırı'da yükselmeye başlayan merkez, kente ve Esentepe Mahallesi'ne yeni bir boyut kazandıracak.

Esentepe Mahallesi Meydanında inşa edilen kültür merkezi  1832 m²'lik bir alanı kaplıyor. Muhteşem dokusu ve modern mimari tarzına uygun olarak dizayn edilen Esentepe Kültür Merkezi, beş kat üzerine kuruldu. İçerisinde bulunan sağlık ocağı ile mahalle sakinlerine sağlık hizmetlerinin verileceği kültür merkezi, fırını, marketi ve kafeteryası ile vatandaşların günlük ihtiyaçlarını karşılayacak.

Kütüphanesi ve derslikleriyle eğitim faaliyetlerinin sürdürüleceği merkezde, bayanlar için düşünülmüş spor kompleksi  yer alacak. Yaren odası ile kültürel ve yöresel faaliyetlerle halka hizmet verecek kültür merkezinde düğün salonu da bulunacak. Halkın her türlü sosyal ve günlük ihtiyaçlarının karşılanacağı merkez güvenlik merkezi ile vatandaşlara kolaylık sağlayacak. Dış tarafında meydan  düzenlemesinin de yapılacağı kültür merkezi Esentepe Mahallesi için yeni ufuklar açacak.

 

Esentepe Mahallesi'ni kalkındırması ve canlandırılması için planlanan kültür merkezi Çankırı halkını kendisine çekecek hizmetlere ve görünüme sahip. Esentepe Kültür Merkezi, modern projelerle yükselen değere sahip Çankırı için yeni bir çatı oluşturacak.