Eyvah! Kaynanam Geliyor Başladı

Geri

Eyvah! Kaynanam Geliyor Başladı

28 Ocak 2014

Belediye tarafından Gülbahar Hatun Hanımlar Lokali'nde düzenlenen "Eyvah Kaynanam Geliyor" adlı proje kapsamında gelin kaynana ilişkilerini saygı, sevgi ve hoşgörü çerçevesinde şekillendirerek, ailedeki her bir bireyin ve ailenin mutluluğuna katkı sağlanması amaçlanıyor. Etkinliğe Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Salih Ağdaş katıldı.

Projeyle ilgili konuşma yapan Başkan Dinç, toplumun en küçük yapı taşı olan aileyi ayakta tutmak ve sağlıklı bir toplum inşa etmek adına gerekli bütün adımları attıklarını ifade etti. Toplumda gelin kaynana ilişkileri açısından yanlış bir algı oluştuğunu dile getiren Dinç, "Gelin kaynana dendiği zaman birbiriyle geçinemeyen, sürekli zıtlaşan bir ikili profili gözümüzün önüne gelir. Konuya ön yargılardan uzak olarak bakarsak gerçekte sanıldığı kadar bir problem olmadığını görürüz. Her şeyden önce karşılıklı sevgi ve saygı olmalıdır. Biz de burada oluşturduğumuz projeyle gelin kaynana ilişkilerini saygı, sevgi ve hoşgörüye dayalı bir bağlamda ortaya koymaya çalışacağız. Yapılan bu projenin tüm Çankırı'mıza ve ailelerimize huzur ve mutluluk getirmesini diliyoruz" şeklinde konuştu.

Gelin kaynana ilişkilerini üstü kapalı konuşulmaktan çıkarmak ve aile bağlarına zarar vermeden problemlere çözüm üretmek için başlatılan çalışma, İl genelindeki gelin ve kaynanaları kapsayıp, etkinlik bir hafta boyunca devam edecek.  Faaliyetler arasında, gelin kaynana iletişimini pozitif yönüyle anlatan skeçler, gelin kaynana manileri ve gelin kaynana atışmaları yer alacak. Böylelikle dünden bugüne gelin kaynana ilişkileri mizahi bir şekilde kültürel kodlarla aktarılacak.

 

Proje tamamlandıktan sonra sevgi ve hoşgörü temeline dayanan İslami ölçüler çerçevesinde ve her iki tarafında kendilerini değerlendirip, muhakeme yapabilecek durama gelmesiyle birlikte, bütün olumsuzlukların ve yanlış anlaşılmaların önüne geçilerek sağlıklı bir aile yapısı ve toplum oluşturulması hedefleniyor.