Geleneksel Sünnet Şöleni Düzenlendi

Geri

Geleneksel Sünnet Şöleni Düzenlendi

12 Ağustos 2014

   Park içerisinde düzenlenen şenliğe Milletvekilleri İdris Şahin ve Hüseyin Filiz, Belediye Başkanı İrfan Dinç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker,  kurum ve kuruluşların temsilcileri, siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

  Şenlikte ilk olarak Mevlid-i Şerif okunurken, sünnet olan çocuklar için de toplu dua yapıldı. Duanın ardından konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, yerel yönetim olarak çocuklar için önemli bir bütçe ayırdıklarını belirterek, ''Çocuk Meclisi, eğitim projeleri ve pek çok sosyal etkinlik ile çocuklarımıza verdiğimiz önemi gösteriyoruz. Bu yavrularımız geleceğin devlet adamları, valileri, müdürleri olacak. Onların renkli ve sosyal bir çocukluk geçirmeleri için elimizden gelen her türlü desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz'' şeklinde konuştu.

   Sünnet olan çocukların bir an önce şifaya kavuşmasını temenni ettiğini belirten Dinç, ''Bu şölenimiz kapsamında 150 yavrumuz sünnet oldu. Mevlam bu mutlu günümüzde olduğu gibi ailelerimize bu yavrularımızın düğünlerini görmeyi nasip etsin'' dedi. Dinç konuşmasının ardından çocuklar ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

   Etkinlikte konuşmaların ardından eğlence kısmına geçildi. Çok sayıda vatandaş oyun havaları ve halay türküleri eşliğinde eğlendi. Eğlence sırasında vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.