Hanım Lokallerinin Yıl Sonu Sergisi Yapıldı

Geri

Hanım Lokallerinin Yıl Sonu Sergisi Yapıldı

13 Haziran 2014

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, hanım lokallerince düzenlenen sergi açılışını gerçekleştirdi.

Kırkevler Hanımlar Lokali ile Gülbahar Hatun Hanımlar Lokali tarafından geleneksel olarak düzenlenen yıl sonu sergisi yapılan törenle açıldı. 100. Yıl Kültür Merkezi'nde gerçekleşen açılışa Belediye Başkanı İrfan Dinç, eşi ve aynı zamanda Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çankırı Şube Başkanı Zeynep Dinç ile ilimizde görev yapan çeşitli kurum ve  kuruluşların il müdürleri ile kursiyer bayanlar katıldı.

Açılışta konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Belediye olarak hizmetlerine hızla devam ettiklerini söyleyerek, yapılan hizmetlerin de her zaman karşılığını bulduğunu ifade etti. Çankırı halkının her zaman kendilerine destek olduklarını belirten Dinç, "Vefakar ve cefakar hanımlarımız her zaman bizlerin gurur kaynağı oldu. Kendilerine yaptığımız hiçbir hizmeti geri çevirmediler. Bugün burada açılışını yaptığımız sergi ile bunu bir kez daha ortaya koydular. Hanımlarımız için oluşturduğumuz ve Türkiye'de belki de örnek bir uygulama olan Kültür Merkezimiz kısa bir süre sonra faaliyete geçecek. Orada hanım efendilerimiz daha rahat ortamlarda çalışma imkanına kavuşacaklar. Gerek sosyal imkanlara gerekse bu tür ürünleri ortaya koyacak ortama kavuşacaklar. Kadınlarımız için hizmetlerimize devam edeceğiz. Ben bu sergide ürünleri sergilenen emekçi hanımlarımızı ve açılışta emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Çankırı'da çok daha güzel hizmetlerin olacağının altını çizen Başkan Dinç, bütün gayretleriyle Çankırı'yı kültürel bağlarıyla özdeşleştirerek modern hale getirmeye devam edeceklerini söyledi. Çankırı'nın tarih ve kültürünü ortaya çıkarmak için birçok çalışmayı başardıklarının ifade eden Dinç, gelen misafirlerin gezip gördükleri mekanlardan çok memnun kaldıklarını belirtti.

Kursiyerlere sertifikalarının verilmesinin ardından Belediye Engelsiz Yaran Ekibinin gösterisi ilgi ile izlendi.

 

Hanım Lokalleri kursiyerlerince düzenlenen ve el işi ürünlerden oluşan sergi Perşembe günü akşamına kadar gezilebilecek.