Kadın Çalışmalarına Japon Desteği

Geri

Kadın Çalışmalarına Japon Desteği

7 Mart 2014

Japon Hibe Programı kapsamında Çankırı Belediyesi ile  Japonya Büyükelçiliği arasında imzalanan anlaşma için Japonya Büyükelçiliğinde tören düzenlendi. Törene Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Yutaka Yokoi, Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç ve Çankırı'ya oto lastik alanında yatırım yapan Japon Sumitomo Ruber Lastik Firması Genel Müdürü Norifumi Fujimoto katıldı.

Büyükelçi Yokoi, törende yaptığı konuşmasında, Çankırı Belediyesi "Kadınlar için Mesleki Eğitim Merkezi Projesi" kapsamında aktarılan hibe miktarının ise 67 bin 362 Amerikan Doları olduğunu ifade ederek, projenin amacının Çankırı ilinde yaşayan kadınlara yönelik, kadınların sosyal hayata katılımına ve ekonomik bağımsızlıklarını kazanmalarına katkıda bulunmak amacıyla halı dokuma, biçki-dikiş, el işi kursu ve bilgisayar-okuma sınıflarında gerek duyulan bütün ekipmanları sağlamak olduğunu kaydetti.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç'te, Japonların Çankırı'ya olan ilgisine teşekkür ettiğini ederek, ''Kardeş Japon halkının kadın çalışmalarımızı desteklemesi bizleri sevindiriyor. İlimizde 10 yıldan bu yana kadınlarımızın eğitimi, istihdamı ve iyi vakit geçirmeleri için hizmetler ürettik. Bu hizmetlerin uluslararası beğeni görmesi ve desteklenmesi bizler için guru kaynağıdır. Japon hükümetine, Japon halkına ve Japon Büyükelçisi'ne minnettarız'' şeklinde konuştu.

Tören imzaların atılması ile sona erdi.