Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda Ağaçlandırma Çalışmaları Başladı

Geri

Recep Tayyip Erdoğan Parkı'nda Ağaçlandırma Çalışmaları Başladı

21 Şubat 2014

Son halini almaya başlayan parkta, yeşillendirme çalışmalarıyla birlikte görselliğine yeni bir renk katılacak.

Çankırı Belediyesi tarafından Esentepe Mahallesi Acıçay kenarında 114 bin m²'lik bir alana kurulan Recep Tayyip Erdoğan Parkı, muhteşem görünümü ve vatandaşlar için sunmuş olduğu her türlü hizmetiyle Çankırı'nın gözdesi olacak. Çevresinde yapılan düzenlemeler ile yeni görünüme kavuşacak olan park, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmalarıyla birlikte, halka renkli bir görüntü oluşturacak.

Çevre çalışmaları kapsamında ilk etapta 350 ağacın dikileceği park, toplam 63.199 m²'lik bir yeşil alana sahip. vatandaşların ziyaretleri sırasında rahat nefes alma imkanı sağlayacak. Parkın etrafı yeşillendirme ve ağaçlandırmalarla donatılacak. Çankırı'nın gülen yüzü olan Recep Tayyip Erdoğan Parkı, vatandaşlara doğal bir koru havası sunacak.

 

Dikimine başlanan ağaçlarla birlikte devamı da gelecek olan çevre düzenlemesi, belediye ekipleri tarafından itinalı bir şekilde yürütülüyor. Peyzaj ve ağaçlandırma çalışmalarının bitmesinin ardından parka doğal bir görünüm kazandırılacak ve vatandaşların dinlenip, eğleneceği bir alan oluşturulacak.