Tarihi Eserler Vatandaşlarla Buluştu

Geri

Tarihi Eserler Vatandaşlarla Buluştu

31 Ocak 2014

Açılış Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından, Tarihçi Yazar Talha Uğurluel, Karatekin Üniversitesi akademisyenleri ve vatandaşların katılımlarıyla gerçekleştirildi. Yunus Alışveriş Merkezi'nde gerçekleştirilen açılışta, Çankırı'ya ait eserler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

Açılış töreninde konuşma yapan Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı'nın, geçmişi Neolitik Çağlara dayanan bir kent olduğunu dile getirdi. Çankırı'nın tarih boyunca önemli misyonlar üstlendiğini ifade eden Dinç, "Çankırı Selçuklu ve Osmanlı Medeniyetlerinin yoğun olarak yaşandığı ve eserler bıraktığı bir kenttir. Milli Mücadelenin kazanmasında ve Cumhuriyet'in kurulmasında katkı sağlayan nadir ve önemli şehirlerden bir tanesi olan Çankırı, tarihi geçmişiyle yeni yeni yüzleşmeye başladı. Bizler, tarihimizi ortaya çıkarmak ve nasıl bir geçmişe sahip olduğumuzu göstermek adına önemli adımlar attık ve bu araştırma merkezimizi kurduk. Böylesine önemli bir geçmişi olan bir kentin Belediye Başkanlığını yapmaktan gurur duyduğumu bir kez daha ifade ederek, çalışmalarımızın ve bu açılışımızın tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

 

Açılıştan sonra misafirler ile birlikte sergilenen eserleri inceleyen Başkan Dinç, eserler hakkında kısa bilgiler de verdi. Daha sonra Başkan Dinç, Araştırmacı Yazar Talha Uğurlu el ve misafirlere Çankırı'daki tarihi mekanları gezdirdi.