Tatlı Çay Yıl Sonuna Hazır

Geri

Tatlı Çay Yıl Sonuna Hazır

3 Şubat 2014

Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrimize kazandırılan Meydan Saati ve Muhsin Yazıcıoğlu Parkı'nın açılışları için Çankırı'ya gelen Başkan Melih Gökçek, saat kulesinin hizmete açılışı için Belediye Meydanında düzenlenen törende konuşurken Çankırılılara dev ekrandan Tatlı Çay  için hazırlanan projeyi gösterdi ve şehrin havasını değiştirecek Tatlı çay Projesi'nin yıl sonuna kadar tamamlanması için çalışmaları hızlı bir şekilde yürüteceklerini belirtti.

Kore'nin başkenti Seul'de kent içerisinden geçen dereye yapılan benzer bir projeyi Çankırı'ya uygulayacaklarını belirten Başkan Gökçek "Ankara demek Çankırı, Çankırı demek Ankara demektir. Bazıları istemese de Çankırı'ya desteğimiz sürecek" diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından ihale edilerek şehrimize kazandırılacak Tatlı Çay Projesi, 4 yıl süren fizibilite çalışmalarının ardından şehrin havasını değiştirecek bir görünüme kavuşacak. Çankırı Belediyesi ekiplerince projesi hazırlanan ve yaklaşık maliyetleri ile birlikte Büyükşehir Belediyesine gönderilen Tatlı çay dosyası ihale aşamasına geldi.

Çalışmalar bittikten sonra, vatandaşların içerisinde rahatça gezebilecekleri parkurun yer alacağı Tatlı Çay, oturma alanları ve etrafındaki kameriyeleriyle halkın gözde yerleri arasında yer alacak ve kent estetiğine önemli bir katkıda bulunacak. Çankırı'nın yıllardır hayalini kurduğu tasarım, ortasından akan berrak su  eşliğinde vatandaşlara serin ve ferah bir nefes sağlayacak.

Projenin tamamlanmasından sonra muhteşem manzarası ile Çankırı halkının yüzünü güldürecek Tatlı Çay misafirlerine görsel bir şölen sunacak.