Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi

Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi

Çankırı Belediyesi Astarlızade Sabiha Anne Kadın Eğitim Kültür Merkezi, 2005 yılında Avrupa Birliği Projesi kapsamında, kadınlarımızı  hayatın her aşamasında, sosyal kültürel etkinliklerde ve iş hayatında görme anlayışı ile kuruldu.

İlimizde yaşayan, kendini sosyal hayata kapatan hanımlarımızı evden çıkartarak sosyalleşmelerini ve özellikle de onların el becerilerini geliştirmelerini hedefleyen bir anlayışla, 27 branşta beceri, eğitim  ve spor kursları verilmektedir.

Ayrıca, beceri ve meslek edindirme kursları yanında, Sağlık İl Müdürlüğü ile koordineli bir şekilde düzenlenen sağlık eğitimleri, Türk toplumunun en önemli temel taşı olan ailede huzur ve mutluluğun teminine katkıda bulunmak için çok sayıda aile içi iletişim seminerleri, özellikle çalışmayan Çankırılı kadınlarımızın kendilerini geliştirmeleri için fırsatlar oluşturarak çok sayıda kişisel gelişim seminerleri verilmekte ve aylık sinema günleri düzenlenmektedir.

Eğitimlerine devam eden merkezimiz, farklı branşlarda ortaya çıkardığı el emeği göz nuru eserleri dönem sonu sergileriyle halkın beğenisine sunmaktadır.